•      با توجه به وجود اقوام و طوایف مختلف در شهرستان سرخس، هنرهای سنتی آن از ویژگی و تنوع خاصی برخوردار است.از جمله به دلیل سکونت جمعیت کثیری از اقوام بلوچ در این منطقه، بافت  قالیچه‌های بلوچی با طرح‌های بومی این قوم، انواع  سوزن دوزی بلوچی و دوخت لباس‌های بلوچی در بسیاری از روستاهای شهرستان رواج داشته و با توجه به سلایق مردم منطقه از تنوع مطلوبی نیز برخوردار است. همچنین از دیگر صنایع دستی سرخس می توان به گلیم بافی، چرم دوزی سنتی، قلاب‌بافی، شال‌بافی، فرت‌بافی و معرق اشاره نمود.

        
     

    روستاهای هدف صنایع دستی:

    روستای پس کمر: این روستا در فاصله 70 کیلومتری شهر سرخس و در فاصله کمی با دریاچه سد دوستی واقع شده است. با توجه به رونق رشته صنایع دستی رودوزی‌های سنتی و سرمه دوزی، پس کمر در سال 95 به عنوان روستای هدف صنایع دستی معرفی گردید.

    روستای چکودر: واقع در فاصله 6 کیلومتری رباط شرف که گلیم بافان این روستا عموماً بر روی دارهای افقی کار بافت را انجام می دهند. نقوش این بافته‌ها ساده و از بن مایه‌های هندسی و گیاهی و حیوانی سرچشمه می‌گیرد. با توجه به رونق گلیم بافی این روستا به عنوان روستای هدف صنایع دستی شناخته شد.

     روستای ابراهیم آباد: این روستا در فاصله 15 کیلومتری شهر سرخس واقع گردیده و با توجه به اشتغال ساکنین آن به هنر سنتی فرت‌بافی و تولیدات مربوط به آن، ابراهیم‌آباد به عنوان روستای هدف صنایع دستی تعیین شده است.

     

سایر شهرستان ها
ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق